IK VOEL ME GOED

Deze boekenreeks bevat 5 verschillende boekjes die zorgen voor een dialoog tussen jou en je kind. Op de rechterpagina zie je steeds een mooie illustratie, gemaakt door Rik Dewulf. Op de linkerpagina staat er een vraagje waarop je kind kan antwoorden.

Deze vraagjes zijn steeds positief gesteld, zodat je kind een positieve kijk krijgt op het leven.

Volg ons graag op Instagram. Daar vind je vele mooie tekeningen en leuke acties voor met je kind of in de klas.

thema’s om je kind beter te leren kennen. In plaats van gewone vraagjes zoals „Hoe was je dagje vandaag?“, stelt dit boek positieve vraagjes zoals „wat vond je leuk vandaag?“. Hierdoor leg je de focus op de positieve dingen. Is dit altijd makkelijk? Nee… Er zijn dagen, waarop het moeilijk is positief te denken. En net dan is dit boekje belangrijk!
Dit boekje bespreekt de belangrijkste gevoelens van een kind. Door de positieve vraagstelling leert je kind met deze emoties om te gaan. En jij leert je kind nog beter kennen. Belangrijk is, dat elk gevoel ok is. Ook al is het geen leuk gevoel. Maar door het gevoel te aanvaarden, wordt het bespreekbaar.
In dit boekje staan er leuke voorbeeldjes van wat je kind al allemaal kan. Zo leert je kind waarin hij of zij goed is. Dat sterkt de veerkracht en het zelfbewustzijn.
In dit boekje tonen we verschillende yoga posities om samen uit te proberen. Aan de rechterkant zie je de illustratie en aan de linkerkant staat er een tekstje. Deze woorden helpen je om er samen met je kind een echte beleving van te maken. Dit boekje sterkt lichaam en geest!
Het laatste boekje staat vol met leuke en lieve versjes. Over foutjes maken, lief zijn, gek doen en zo veel meer. Deze kleine gedichtjes spreken bepaalde thema’s aan op een speelse wijze. Deze thema’s kunnen natuurlijk ook nog besproken worden met je kind en zorgt voor een vloeiende communicatie.